Mördare dömd till 75 år försvinner i Alabama med kvinnlig polis – de var på väg till påhittad sinnesundersökning

  30 april 2022, kl 20.52

  Mördaren greps 2015 efter en brottsturné genom Tennessee och Alabama, med inbrott, bilkapning, skottlossning, biljakt och mord. Han dömdes till 75 års fängelse, mot sitt nekande. 2020 erkände han ändå mordet, och gav en detaljerad beskrivning av brottsplatsen. Han krävde att han måste friges då han var psykiskt sjuk när dådet genomfördes. Begäran avslogs.

  Sheriffens assisterande chef, Vicky White, sa på fredagsmorgonen till att hon skulle ta med mannen för en psykisk undersökning. Sedan dess har ingen sett till dem. Sheriffen sa i ett uttalande på eftermiddagen att det inte fanns någon planerad utvärdering av mental hälsa. Hennes bil hittades övergiven vid ett köpcentrum vid 15:30-tiden. Det är fortfarande oklart om hon blivit kidnappad eller hjälpte fången att fly.

  Sheriffen säger att hon, oavsett omständigheterna kring försvinnandet, bröt mot deras policy genom att eskortera fången själv. ”Jag tror att hon är i fara, oavsett omständigheterna. Han satt trots allt i fängelse för mord.”

   

   

  Fler notiser