Polis i Casablanca genomför räd och griper kafébesökare som inte respekterar fastan

  28 april 2022, kl 19.00

  En rättroende muslim vet att den inte ska äta på dagen under fastemånaden ramadan. Enligt marockansk lag ska ingen muslim göra det, rättroende eller inte.

  På onsdagen genomförde marockansk polis en räd mot kaféet Café La Cadence i Casablanca och grep minst 50 personer som hade fått för sig att de kunde äta mitt på dagen. Vissa källor anger att antalet gripna var 80.

  De gripna som fördes från platsen försökte dölja sina ansikten för att inte fångas av kameror utanför kaféet.

  Efteråt släppte landets största tidning Hespress en video från brottsplatsen som visade vad som försiggått därinne. Borden i lokalen var fulla med kaffedrycker, halvt uppätna maträtter och askkoppar.

  Enligt den oppositionella gruppen Moroccan Outlaws blev de kvinnor som greps kroppsvisiterade av kvinnliga poliser. Om det visade sig att de hade sin menstruation släpptes de omedelbart. Den kvinna som menstruerar behöver inte fasta, enligt islam.

  Artikel 222 i den marockanska motsvarigheten till brottsbalken anger att den som bryter fastan i förtid på allmän plats riskerar upp till sex månaders fängelse.

   

   

  Fler notiser