Författarsonen Daniel Auster, 44, är död

  28 april 2022, kl 12.15

  Daniel Auster är död. Sonen till författarna Paul Auster och och Lydia Davis, och tillika styvsonen till författaren Siri Hustvedt, dog på tisdagen av en överdos.

  Den 44-årige New York-bon var känd för sitt narkotikamissbruk och började bruka heroin redan i tonåren. Han har genom åren dömts flera gånger för narkotikainnehav och stölder.

  Vid tiden för sin död var Auster frisläppt genom borgen, då han misstänktes ha dödat sin tio månader gamla dotter i november. Åtalspunkterna var dråp alternativt vållande till annans död.

  Hon var förgiftad med fentanyl och heroin i mängder som, enligt åklagaren, hade försatt en vuxen person i medvetslöshet.

  Polisen misstänker att Daniel Austers död var en olyckshändelse, eftersom han fortfarande hade droger på sig och eftersom halten narkotika i kroppen motsvarade vad man kan tänka sig att han vanligen konsumerade.

  Fadern Paul Auster är en prisbelönt författare, bland annat känd för sin New York-trilogi från 80-talet. Romansviten består av böckerna Stad av glas, Vålnader och Det låsta rummet.

   

   

  Fler notiser