VIDEO: President Macron attackeras med tomater på marknad i Cergy

  27 april 2022, kl 16.30

  Frankrikes nyvalde president Emmanuel Macron attackerades med tomater på en marknad i Cergy, en förort nordväst om Paris. Det var någon som kastade en handfull tomater mot den inte ont anande presidenten, men de träffade en förbipasserande. Hans säkerhetsvakt hann skrika ”projektil!” och öppnade sedan ett paraply för att skydda Macron. Han fördes sedan bort från platsen.

  Macrons syfte med besöket i Cergy var att visa sitt stöd för väljare, oavsett vem de röstat för. I området som har 65 000 invånare röstade 48 procent på Jean-Luc Mélenchon, vänsterkandidaten, i första rundan av presidentvalet. Macron fick 23,7 procent i området.

  Macron vann presidentvalets andra omgång 24 april. Han fick då 58,5 procent av rösterna, mot utmanaren Marine Le Pens 41,5 procent.

  Mélenchon var nära att ta sig till andra omgången, men fick 21,9 procent och kom trea. Han var också den enda som vann hela distrikt i första omgången, förutom Le Pen och Macron. Han vann till exempel två av Paris fyra distrikt och ytterligare tre utanför storstaden.

  Macron blev 2021 attackerad med ägg när han besökte Lyon. Även 2017 blev han utsatt för äggkastning. 2021 fick han en lavett av en man när han besökte sydöstra delen av landet.

   

   

  Fler notiser