Netflix storsatsar i Japan, sluter avtal med filmstudio

  27 april 2022, kl 11.30

  Netflix är mest kända för vanliga filmer och tv-serier. Men man satsar nu hårt på tecknad japansk film, anime.

  Man har slutit ett avtal med Studio Colorido om flera nya filmer, bland annat Drifting Home som släpps i september. Man är på frammarsch på den asiatiska marknaden. I Japan så tittar 90 procent av användarna på plattformen på anime. Globalt är det 50 procent. Och även rivaler som Disney och Amazon ökar sitt utbud av anime.

  Netflix offentliggjorde nyligen en dyster rapport för första kvartalet där man tappat prenumeranter. Men i Asien går man framåt.

  Från Studio Coloridos sida hoppas man nå en bredare publik genom Netflix. Vanligen når man främst väldigt dedikerade tittare av anime. Studion skriver främst manus där karaktärernas vanliga liv plötsligt förändras av fantastiska händelser. Ett exempel är Penguin Highway från 2018, där en lågstadiepojke undersöker varför pingviner plötsligt dykt upp i hans hemstad.

  I Japan hade Netflix 2020 fem miljoner användare. Netflix kommer lansera 40 egenproducerade animefilmer i landet framöver. Man har också slutit avtal med tv-bolag som inte har streamingtjänster, främst för att sända tv-serier i längre format som Old Enough! på Nippon TV.

   

   

  Fler notiser