Brittisk politiker tittade på porr i mobilen i parlamentet

  27 april 2022, kl 18.00

  En intern utredning har startats mot en icke namngiven parlamentsledamot i Storbritanniens parlament. Han anklagas för att ha tittat på porr i sin mobiltelefon under ett sammanträde i underhuset.

  Anklagelsen dök först upp under ett möte där kvinnliga ledamöter samtalade om den påstått sexistiska kulturen i parlamentet. Förre premiärministern Theresa May var närvarande. En kvinnlig ledamot satt bredvid mannen när han förslaget tittade på porr, en annan kvinna gick för god för att det är sant.

  Ordförande för Torypartiets parlamentsgrupp Chris Heaton-Harris har nu startat en intern utredning. Det är ett totalt oacceptabelt beteende, menar man.

  En ledamot från kvinnomötet vill se den anklagade mannen sparkad från partiet.

  Det har också uppdagats att tre ministrar i regeringen och två skuggministrar i oppositionen anklagas för sexuella trakasserier. Alla anklagelser kommer utredas av ICGS, en utredande instans som skapats 2017 efter “Pestminster”-skandalen.

  Under skandalen kom det fram anklagelser om grova sexuella övergrepp, en Labourledamot sade sig blivit våldtagen av chef inom partiet. Sedan blev hon uppmanad att inte anmäla händelsen.

  Totalt har 56 ledamöter anmälts till ICGS för runt 70 klagomål av olika slag. Talmannen Sir Lindsay Hoyle sade nyligen att man ska undersöka arbetssituationen i parlamentet, efter att anklagelserna mot ministrarna blivit kända.

   

   

  Fler notiser