Prins Charles noga med toastolen i väntan på tronen – tar med sig egen sits och toalettpapper på resorna för att kunna leva kungligt

  26 april 2022, kl 11.51

  När Storbritanniens blivande kung skulle bo ett par nätter i sina vänners hus ute på landet anlände en lastbil dagen innan. Prinsens assistent, som klämde ut tandkräm på hans tandborste varje morgon och kväll, följde med. Han såg till att inte bara toalettpapper och en egen sits installerades, men också prinsens säng, sängkläder, möbler och konst. Vännerna med huset var inte roade. Det avslöjas i en ny bok, ”The Palace Papers”, av Tina Brown.

  Till skillnad från drottningen, som äter det som serveras, hade prinsen en egen meny för vad som skulle dukas fram. På kvällen var en adjutant förberedd med en färdigblandad martini, som husets butler serverade i prinsens eget glas. I sovrummet väntade en flaska Laphroaig, buteljerat vatten samt en radio.

  Genom åren har rapporter kommit om att prinsens kläder aldrig får köras i en tvättmaskin; allt ska tvättas för hand. Pyjamasen och skosnörena ska också strykas varje morgon.

  Vilket toalettpapper som prins Charles använder? Kleenex Extra Comfort Premium, ”idealiskt där ett inslag av lyx gör stor skillnad”.

   

   

  Fler notiser