Pitbull-ägarinna valde dottern – knivhögg sina två vanligtvis snälla hundar till döds när de attackerade ettåring

  26 april 2022, kl 14.54

  Hundarna, som normalt bara fick vara utomhus, hade just badats och släpptes in i huset där de gick till attack. Mamman såg vad som hände: ”Det var antingen hundarna eller min dotter”, säger hon i en intervju. ”Jag gjorde det jag behövde göra för att skydda henne, för de ville inte släppa taget.” Hon hämtade en kniv och högg sedan en av hundarna till döds; den andra fick svåra skador och hämtades av polisen. Den ska nu avlivas.

  Hundattacken utspelade sig i Kalifornien.

  Flickan, som fick flera frakturer samt bettskador i axeln, benen och fötterna, fördes omedelbart till sjukhus för operation. Mamman vårdas för svåra skador i ansiktet, liksom mormodern som blev biten i armarna och händerna.

  Hundarna var av rasen ”Blue Nose Pitbull”, en variant av ”amerikansk pitbullterrier”. De har en begränsad genpool, en hög smärttröskel och toppar många listor över hundrelaterade olyckor i USA. Nosen är inte blå, utan har en ljusgrå färg som uppnåtts efter många år av inavel.

  Enligt familjen hade hundarna inte uppträtt aggressivt innan händelsen.

   

   

  Fler notiser