VIDEO: Amerikansk YouTuber kraschade flygplan för att få fler följare – flydde med fallskärm och filmade med selfiepinne

  26 april 2022, kl 10.59

  Trevor Jacob, deltagare i en amerikansk realityserie med farliga stunts, är en känd extremsportare och deltog i Olympiska vinterspelen 2014. Videon med flygkraschen har setts över två miljoner gånger.

  Strax innan han köpte det enmotoriga planet hade det enligt uppgift förlorat sitt luftvärdighetscertifikat, och skulle egentligen säljas som reservdelsplan. Veckan innan kraschen flög han samma sträcka med ett annat plan, möjligen för att hitta en bra plats för haveriet – en nationalpark i södra Kalifornien.

  Som av en händelse hade mannen satt upp flera kameror på flygplanet som filmade händelsen, och när han han faller mot marken dokumenterar han kraschen med sin mobil fastsatt på en selfiepinne. Efter landningen hämtade hans vänner – som lyckligtvis väntade på en parkeringsplats i närheten av nedslagsplatsen – upp honom. Den amerikanska luftfartsmyndigheten har dragit in flygcertifikatet.

  ”Min advokat förbjuder mig att prata om det, men sanningen kommer fram med tiden”, säger YouTubern i en intervju.

   

   

  Fler notiser