”Jag åker till Disney World”, sa en blivande tandsköterska till sin familj – gifte sig med en dödsdömd dubbelmördare

  25 april 2022, kl 14.43

  Den brittiska kvinnan från Chipping Norton åkte till USA, och berättade för sin familj att hon skulle besöka bland annat Disney World. Familjen blev något överraskad när de också fick bilder på bröllopet inifrån ett högriskfängelse i Arizona. Bruden var klädd i svart, och hade med sig en bröllopstårta med svart glasyr, röda marsipanrosor och texten ”Till Death Do Us Part”.

  ”Hon var alltid besatt av att se Netflix-dokumentärer om seriemördare i Amerika, men ingen trodde att hon skulle fly och gifta sig med en”, säger en vän till kvinnan.

  Den 35-årige mannen fick sin dödsdom 2010, efter att ha mördat två personer i samband med ett misslyckat narkotikarån, samt för att grovt ha misshandlat en tredje person.

  Paret möttes via en webbplats där intagna får kontakt med människor som vill brevväxla. I sin presentation skriver mannen: ”Ingen är perfekt, så jag hoppas att jag inte blir dömd av tidigare misstag.”

  Läkare i USA inte får skriva ut det läkemedel som används vid avrättningar i Arizona. 2011 framkom det att man istället, helt lagligt, köpte det som behövdes av ett läkemedelsföretag som driver en körskola i London. Men som dödsdömd kan också välja att dö i en gaskammare, då med samma sorts gas som användes i Auschwitz.

   

   

  Fler notiser