Ett fat med 374 liter skotsk whisky har nu sålts på auktion för 13 miljoner kronor – glömdes bort på destilleriet 1988

  25 april 2022, kl 19.00

  Whiskyentusiaster från hela världen lade bud på en onlineauktion som nyligen avslutades. Det man budade på var ett fat med 374 liter skotsk whisky som glömdes bort på destilleriet 1988 av den ursprunglige beställaren.

  ”Vi förväntar oss ett nytt världsrekord”, säger ägaren till auktionsfirman. Det blev ett nytt rekord, med ett pris på 13 miljoner kronor. Det tidigare rekordet var också ett fat från The Macallan som såldes förra året för nästan sex miljoner kronor.

  Den ursprungliga ägaren köpte fatet ”mest för att det var kul att ha”. Den nye köparen är en privatperson i USA. Destilleriet vill för övrigt att denne hämtar fatet senast den 10 juni.

  Fatet från 1988 är långt från den äldsta whisky som kommer från det berömda whiskyhuset. När de för första gången tvingades stänga produktionen några år på 1940-talet gömde sig ett fat som tappades upp på flaskor först i februari i år. ”The Reach”, som single malt-whiskyn döpts till, finns i 288 exemplar. Varje handblåst kristallkaraff har ett rekommenderat pris på 1,3 miljoner kronor.

  I Sverige finns annars ”The Macallan No. 6” till det facila priset av 36 000 kronor.

   

   

  Fler notiser