Studie visar att kvinnor som joggar får fler och mer intensiva orgasmer – ju längre de springer, desto bättre går det

  24 april 2022, kl 18.51

  Undersökningen visar att löpning, särskilt på längre distanser, kan hjälpa kvinnor att njuta av bättre och mer intensiva orgasmer. 180 frivilliga fick sitt sexliv analyserat efter att de joggat minst en gång i veckan. De som sprang längre sträckor hade 28 procent större sannolikhet att få en bättre och mer intensiv klimax.

  Den israeliske universitetsforskaren Shanny Sade säger i en intervju att förklaringen ligger i bättre blodcirkulation i klitoris, att musklerna i bäckenbotten fungerar bättre samt en bättre självkänsla och kroppsuppfattning.

  En annan studie av tre forskare vid ett universitet i New Jersey, USA, uppmärksammar fenomenet ”orgasm gap” – män i heterosexuella relationer som njuter mer av sex än kvinnor. Grace Wetzel, medförfattare till studien och doktorand i socialpsykologi samt ”sexpedagog”, säger i en intervju att ”förväntningarna byggs upp av tidigare erfarenheter. När kvinnor får färre och sämre orgasmer känner de mindre lust och sänker sina förväntningar på bra sex.”

   

   

  Fler notiser