Mormor i Louisiana tvingade flickebarn att dricka en halv flaska whisky; 6,8 promille när hon dog – mamman tittade på

  24 april 2022, kl 16.52

  Efter ett larm om ett medvetslöst barn åkte en polispatrull i Baton Rouge, huvudstad i delstaten Louisiana, ut till platsen. Ambulanspersonal försökte rädda livet på det fyraåriga barnet, men det var för sent. Senare konstaterades det att hon dog av akut alkoholförgiftning.

  Flickans syskon berättade för polisen att mormodern tvingade ner henne på knä i hallen, och sedan hällde i barnet whiskyn som straff. Under tiden tittade mamman på; när flaskan var tom lade hon flickan i badkaret. Varken mormodern eller mamman hörde av sig efter hjälp förrän hon slutat andas. Händelsen klassificeras nu som mord, och mormodern sa till polisen att hon ”ställde till det”.

  Flickan var det andra barnet under fem år som nyligen mördats i Baton Rouge, hittills fyra sådana mord i år. I mars sköt först en ung man ihjäl sin gravida flickvän, och slängde sedan hennes tvåårige son i ett träskområde. Pojkvännen berättade senare för polisen att han hörde pojken gråta när han körde därifrån. Efter en vecka hittades de båda döda.

   

   

  Fler notiser