Grillande generalmajor tvångskysste svägerska; första militära rättegången någonsin mot en general i USA:s flygvapen

  24 april 2022, kl 12.41

  Efter en informell grillning med sin familj och den närmaste släkten tog svägerskan med sig generalmajoren i sin bil för att ”hämta en del saker”. Åklagaren hävdar att han då berättade om sina fantasier, gav henne en blöt kyss, tallade henne i skrevet och tog henne på brösten.

  Åklagaren säger att generalmajoren erkände vad som hänt när han senare skrev några rader till svägerskan. Han ska ha blivit chockad över att han sårat sin bror och svägerska, men också att bilturen var en chans att lägga ännu en attraktiv kvinna till sin lista över romantiska erövringar. Han ska också ha e-postat till sig själv om det som inträffat, ett mejl han senare raderade.

  Vid rättegången hävdade försvaret att det bara rörde sig om en kyss i samförstånd. Han dömdes för tvångskyssen och riskerar upp till sju års fängelse och avsked med ”vanära”. De andra anklagelserna lades ner.

  Under rättegången sa kvinnan att hon kände närvaron av anden från en kvinnlig soldat som trakasserades sexuellt och dödades 2020.

   

   

  Fler notiser