Efter åtta år frias nu två franska poliser anklagade för våldtäkt på kanadensisk turist i Paris polishögkvarter

  24 april 2022, kl 10.15

  Efter en barrunda i april 2014 följde kvinnan med de båda poliserna till polishögkvarteret. Hon vittnade senare om att hon då våldtagits av två eller tre män, men blivit behandlad som en fyllerist samt att hon skulle ”gå hem”. Utredarna hittade mycket riktigt spår av DNA från tre män på hennes underkläder, och en läkarundersökning fann att hon fått en traumatisk gynekologisk skada.

  De två anklagade poliserna hade raderat sina telefoner, men ett SMS till en kollega skvallrar om vad som hänt. De förnekade våldtäkt, och sa att de bara försökte dölja det som hänt då de ville undanhålla en utomäktenskaplig affär för media.

  Tester visade att kvinnan tagit antidepressiv medicin, opiater och cannabis natten då våldtäkten skulle ha ägt rum. Polisernas försvarsadvokater påstod att hennes anklagelser hade ”skiftat” vid flera tillfällen, och hävdade att hon ”ljugit” om vad som hände den natten.

  När den friande domen tillkännagavs applåderade familjerna och kollegorna. Kvinnan lämnade tingshuset i tårar.

   

   

  Fler notiser