Boxning: Knockoutseger för Tyson Fury i VM-matchen på Wembley, och efteråt står han fast vid att karriären är över

  24 april 2022, kl 10.00

  Tyson Fury besegrade Dillian Whyte på teknisk knockout i lördagens VM-match på Wembley.

  En perfekt höger uppercut sände Dillian Whyte i backen när bara sju sekunder återstod av den sjätte ronden. Whyte kom upp på åtta men hade ingen kontroll över sin kropp. När han raglade iväg likt en Newcastlebo en tidig morgon på Ibiza gjorde domaren Mark Lyson det enda rätta och bröt matchen.

  Matchen började i ett försiktigt tempo. Whyte överraskade alla med att boxas southpaw i den första ronden men återgick till sin vanliga ortodoxa stil i den andra. De tre första ronderna präglades av att Whyte inte nådde in med sina slag och av att Fury kunde kontrollera matchen på distans.

  I den fjärde ronden sökte sig Whyte in i clinch och började brottas med Fury för att ändra matchbilden. Irritation uppstod och efter flera vilda armbågsrörelser från båda håll fick domaren tala dem till rätta.

  Fury höjde tempot i femte ronden, som för att visa vem som bestämde. Då syntes klasskillnaden. Whyte hängde inte med när Fury attackerade, rörde sig i sidled, undvek slag och kontrade.

  Tempot gick ned i den sjätte ronden, fram till mästarens utsökta uppercut som satte stopp för matchen.

  Efteråt upprepade Fury att detta nog var hans sista match, och sedan ledde han publiken i en allsång till låten American Pie. Boxningsälskare får hoppas att han kan övertala sin fru Paris, så att vi kan få se honom möta Oleksandr Usyk eller Anthony Joshua, eller båda.

   

   

  Fler notiser