Boxning: Världsmästaren Tyson Fury försvarar i kväll sin titel mot landsmannen Dillian Whyte inför 94 000 på Wembley

  23 april 2022, kl 12.00

  VM-matchen i kväll på ett fullsatt Wembley kan bli Tyson “Gypsy King” Furys sista – om man får tro honom själv. Zigenarkungen ska försvara sin VM-titel i tungvikt mot den Jamaicafödde britten Dillian Whyte, i en match över tolv ronder.

  I går var det invägning, och precis som tidigare i veckan syntes ingen fientlighet mellan boxarna. Invägningen dagen före match är det sista tillfället två motståndare ses innan de står mot varandra i ringen, och då om inte tidigare brukar det märkas att det är på allvar. Inte denna gången, alltså.

  När de hade gått ned från vågen ställde de sig mitt emot varandra. Whyte var till en början inställd på att ge Fury den hårda och orädda blicken, men Fury log brett och började spexa. Till slut gav Whyte upp och började spexa han också. Sedan tog de i hand och bytte kepsar. Efter en lättare påklädning stod de båda längst fram på scenen och dansade.

  Dillian “The Body Snatcher” Whyte har väntat i många år på chansen att gå en VM-match och nu kan han vinna det klassiska gröna WBC-bältet. Fury är stor favorit, men har flera gånger understrukit att han inte underskattar Whyte och hans tunga vänsterkrok. På den öppna träningen i tisdags gick Fury med högern före. Det, och att han är sex kilo lättare än i sin senaste match, kan betyda att han vill vara rörlig och svårfångad för den ganska långsamme Whyte.

  Den 205 cm långe Tyson Fury vägde in på 120 kilo och den 193 cm långe utmanaren vägde in på 116 kilo.

   

   

  Fler notiser