Vattentorn i Knivsta byggs om till bostad

  22 april 2022, kl 12.00

  Henry Tervahauta och Parvi Aria har flyttat in i ett 24 meter högt vattentorn i Knivsta. Ombyggt till bostad givetvis. Tornet hade stått tomt i 50 år och kostade en miljon kronor att köpa. Det var vid köptillfället i dåligt skick, med krossade fönster och klotter.

  Tre år senare har man flyttat in. En hiss har installerats och man har panoramafönster i alla väderstreck. 200 ton betong har avlägsnats från fastigheten. Boarean är 172 kvadratmeter och renoveringen har kostat 15 miljoner kronor. Högsta takhöjd är 3,5 meter och bostaden har tre våningar.

  Ägarna vill bygga fyra våningar till i tornet, vilket kommunens tjänstemän är kritiska till. Henry Tervahauta vill till exempel bygga gästsovrum och en hel bostad till. Något som han menar borde vara bra för Knivsta kommun.

  Enligt kommunen kan en ytterligare utbyggnad göra att tornet inte ser ut som ett vattentorn längre, utan snarare blir som ett vanligt höghus. Om pelarna byggs in försvinner känslan av att stå framför ett vattentorn.

  Men Henry Tervahauta håller inte med, utan menar att vattentornets karaktär kommer framhävas av tillbyggnaden. Kommunens politiker beslutar i ärendet på måndag 25 april.

   

   

  Fler notiser