Tyske Christian Brückner utpekad som huvudmisstänkt för försvinnandet av treåriga Madeleine McCann 2007

  22 april 2022, kl 16.45

  Portugisiska åklagare har för andra gången pekat ut en huvudmisstänkt i fallet Madeleine McCann. McCann försvann i landet 2007. De första huvudmisstänkta var hennes föräldrar Kate och Gerry McCann men båda avskrevs från utredningen.

  Madeleine McCann försvann från sitt sovrum på hotellet familjen bodde på under semestern på Algarvekusten. Föräldrarna var samtidigt och åt middag med vänner i närheten.

  Den utpekade mannen är inte namngiven, men är enligt åklagarna i Algarvestaden Faro också utpekad av tyska åklagare.

  2020 sade tysk polis att McCann var avliden och att 44-årige knarkhandlaren Christian Brückner var skyldig. Brückner är inte åtalad för försvinnandet, men avtjänar för närvarande ett fängelsestraff för våldtäkt som skedde mot en 72-årig kvinna 2007 i Algarve. I samma region som McCann befann sig.

  I Tyskland är han känd som Christian B på grund av landets integritetslagar. Han flyttade till Algarve 1996.

  Första gången tysk polis fick tips om Brückner var 2013. Varför portugisiska åklagare nu meddelar sig ha identifierat en misstänkt är förmodligen för att preskriptionstiden för brott med mer än tio år i straffskalan är 15 år. Utredningen har skett med hjälp av tyska och brittiska myndigheter.

   

   

  Fler notiser