Analytisk kurs i hårdporr ges på högskola i Utah

  22 april 2022, kl 12.45

  Högskolan Westminster College i Salt Lake City i Utah ger en kurs i hårdporr till hösten. Detta har dock orsakat rabalder.

  I kursbeskrivningen står det att hårdporr är lika amerikanskt som äppelpaj och mer populärt än fotboll på söndagarna. Kursen är inom filmvetenskap och man får analysera porrindustrin som kulturellt fenomen, som skapar och upprätthåller sexuell ojämlikhet.

  Kursdeltagarna får titta på porrfilm under lektionstid och sedan diskutera innehållet enligt en analys av hur klass, ras och etnicitet sexualiseras. Hårdporrfilmen ses som en experimentell, radikal konstform, enligt kursbeskrivningen. Eleverna ska utveckla sin förmåga att göra kritisk analys av kontroversiella ämnen.

  Närmare 800 personer har skrivit på ett upprop att få högskolan att stoppa kursen.

  Det finns många konstiga kurser på universitet och högskolor.

  En sådan ges av UC San Diego där man får djupdyka i vetenskapen i Harry Potter-böckerna. Studenterna får till exempel lära sig om genetik, där karaktärerna familjen Weasleys röda hår granskas. Örterna som används av Harry Potter och hans klasskamrater i böckerna granskas. De fantastiska varelserna granskas och man diskuterar vilka som är mest realistiska.

  För att få ut så mycket som möjligt av kursen bör man dock ha läst minst en av böckerna eller sett en av filmatiseringarna.

   

   

  Fler notiser