Världens ensligaste hus till salu

  21 april 2022, kl 14.30

  Har du drömt om att bo avskilt? Nu är världens kanske ensligaste hus till salu i Maine. För drygt 3 300 000 kronor kan huset, som är beläget på en kobbe i Addison i Wohoabukten, bli ditt.

  Huset är byggt på ön Duck Ledges och köpet innefattar 1,5 hektar som i övrigt är obebyggt. De kringliggande kobbarna får ofta besök av sälar, vilket man som husägare kan beskåda. Eftersom Duck Ledges inte har några träd är också utsikten mycket bra. Huset har ett sovrum på loftet och är nära stränder på båda sidor av kobben. Det finns också ett utedass på tomten.

  Det är lätt att ankra vid kobben oavsett högt eller lågt vatten. Närmaste hamn är Jonesport eller Addison.

  Wohoabukten ligger utmed kusten i Washington County i delstaten Maine. Skärgården vid kusten är unik för Nordamerika. En del av countyt gränsar till Kanada i öster. I Jonestown är det populärt att fiska och lägga ut hummertinor.

  Det påstås också att Washington County är den plats där solen går upp först, av de 49 delstaterna på den nordamerikanska kontinenten. Många mindre samhällen lever helt av fisket, även turism är en viktig näringsgren. Likaså blåbärsindustrin.

  Countyt i Maine tillhör regionen New England som har en särpräglad kultur, med många ortsnamn hämtade från England. Det är den enda delstaten som bara gränsar till en annan delstat, New Hampshire.

   

   

  Fler notiser