USA: Ed Buck, demokratisk dollarmiljonär dödsdrogade homosexuella män, som han ville utnyttja, döms till 30 års fängelse

  15 april 2022, kl 19.09

  När Ed Buck fick sin dom innebar det slutet på en långprocess, och en utdragen kamp från offrens anhöriga för få Buck straffad.

  Under rättegången beskrev åklagaren hur Buck hade bjudit hem homosexuella – ofta fattiga, svarta män. Där betalade han dem för att de skulle använda droger. Ibland injicerade han metamfetamin i männen när de sov för att kunna utnyttja dem sexuellt. Han filmade ofta sina övergrepp, och filmerna visade också hur han misshandlade sin offer i deras hjälplösa tillstånd.

  Två män dog i Bucks lägenhet under sådana möten, och under två år kämpade anhöriga för att rättsystemet skulle ingripa – men det var inte förrän en tredje man hittades medvetslös av en överdos i lägenheten som Buck arresterades.

  De anhöriga har hela tiden hävdat att polisens ovilja att undersöka vad som pågick i Bucks lägenhet under tio år berodde på att han var en vit, rik man och offren svarta.

  Buck var en känd politisk aktivist, som uppmärksammades för sin verksamhet till förmån för homosexuellas och djurs rättigheter. Han var också generös mot det demokratiska partiet, och har donerat mer än fem miljoner kronor till olika kandidater.

   

   

  Fler notiser