Michele Raybon i Kalifornien äger 50 tamråttor, fyra hundar, tre katter och två grisar

  13 april 2022, kl 17.15

  Michele Raybon från Palmdale i Kalifornien äger 50 råttor. Hon filmade när hon gav dem ett bad, och videon blev en viral succé.

  Den 51-åriga Raybon skaffade sina första råttor 2018 och har inte kunnat sluta öka sin flock. De 50 långsvansade djuren är jämnt fördelade mellan honor och hanar.

  Raybon är pensionerad och ägnar sig mest åt sina råttor, som hon menar är felfria små varelser. De har olika personligheter, förklarar hon, och vissa är mer speciella än andra.

  Hon äger också fyra hundar, tre katter och två grisar. Grisarna har sin egen lilla lada och bor avskilt. Katterna och hundarna blir matade samtidigt. Inte jättemycket jobb, påstår Raybon, som inte ser sig som besatt av djur.

  Hon gillar att hjälpa herrelösa djur, två av hennes hundar är från ett hundhem. Hon har tidigare haft två getter, 25 höns och 15 ankor och gäss. Men hon har fått göra sig av med flera då hon fått ett handikapp och inte kan hantera så många.

  Tamråttan är en domesticerad variant av brunråttan. Den har avlats fram för att passa som sällskapsdjur eller försöksdjur. En stor skillnad mot brunråttan är färgen, tamråttor förekommer i en mängd olika teckningar. Tamråttan är också generellt större och tyngre än sin släkting i det vilda. Den har också större ögon och öron.

  Tamråttan trivs bland människor och är tåligare för ljus och ljud. De blir vanligtvis två år, men ibland två eller tre. Brunråttan blir runt ett år.

   

   

  Fler notiser