Fågel skiter på Joe Bidens kavaj under tal, ingen säger till

    13 april 2022, kl 16.30

    Joe Biden har fått mycket kritik för sina prestationer som USA:s president och världens mäktigaste man. Tillbakadragandet från Afghanistan blev ett fiasko, Ryssland har invaderat Ukraina, inflationen rusar. Nu har till och med fåglarna fått nog.

    Biden höll ett tal i Iowa under tisdagen. Då släppte en fågel en skit som hamnade strax ovanför hans USA-nål på kavajen.

    Under det 25 minuter långa talet menade Biden bland annat att inflationen, som nu är 8,5 procent på årsbasis, är Rysslands fel. Han menade också att amerikaner som bor på landsbygden ska vara i centrum när man ska bygga en ny framtid för landet.

    Efter talet minglade Biden med åhörare, utan att själv ha lagt märke till fågelskiten på sin kavaj. Ingen av gästerna påpekade saken heller.

    Bidens administration kommer nu sjösätta ett program där man ger tillstånd för 15 procent etanol i bensinen. Vanligtvis är gränsen tio procent på grund av avgaserna.

    Enligt en undersökning av CBS så tycker 69 procent av vuxna amerikaner att Biden hanterar inflationen dåligt. I hans eget parti är siffran så hög som 41 procent. Inflationen är den högsta på 40 år.

    Biden menar att den blocköverskridande infrastruktursatsningen på runt 12 miljarder kronor kommer sänka matpriserna. Främst genom förbättrad framkomlighet på Mississippifloden.

     

     

    Fler notiser