85-årige skådespelaren Frank Langella anklagas för sexuella trakasserier under inspelning av tv-serie

  13 april 2022, kl 15.45

  Frank Langella är 84 år gammal men ännu aktiv som skådespelare. Han anklagas nu för sexuella trakasserier under inspelningen av The Fall of the House of Usher, som visas på Netflix.

  Det olämpliga beteendet ska ha skett vid upprepade tillfällen på inspelningsplatsen i British Columbia i Kanada. Han har inte fått sparken eller stängts av från inspelningarna.

  Anklagelserna är att han ska ha dragit ett skämt med sexuella övertoner, och tagit på en kvinnlig medskådespelerskas ben under en scen och sedan frågat om hon gillade det. Ingen polisanmälan har ännu upprättats.

  Langella föddes 1938 i Bayonne i New Jersey och har italienskt påbrå. Hans karriär började 1965. Han är bland annat känd för sin roll som Dracula i filmen med samma namn, från 1979. Han blev nominerad för en Oscar för sin roll i Frost/Nixon 2008, där han spelade Richard Nixon.

  De senaste åren är han mest känd för tv-serien The Americans och filmen The Trial of the Chicago 7, där han hade biroller.

  I sina memoarer, Dropped Names: Famous Men and Women As I Knew Them, som kom ut 2012 berättade han öppenhjärtigt om sina eskapader med kvinnor. Han var speciellt intresserad av kvinnor äldre än honom själv, och hade affärer med både Rita Hayworth och Elizabeth Taylor.

   

   

  Fler notiser