Göteborgsprofilen Glenn Hysén kommer ut som sverigedemokrat

  12 april 2022, kl 15.30

  Glenn Hysén är ett tidigare fotbollsproffs, kommentator och landslagsspelare. Han är känd för sin typiska Göteborgshumor på sociala medier, där han avslutar med “Ha det gött, Glenn”.

  Nu har han kommit ut som sverigedemokrat. Han säger sig egentligen vara helt ointresserad av politik, men gillar partiledaren Jimmie Åkesson. Sunda idéer, menar Hysén. Detta framkommer i en intervju i podden Nemo möter en vän.

  Det är oklart hur spelare och ledare i Hyséns gamla klubb IFK Göteborg reagerar på hans partisympatier.

  I april 2020 drog Hysén ett skämt om muslimer och deras gud Allah.

  ”Varför är det många muslimer som är irriterade på mig???? För att Allah heter Glenn i Göteborg. Ha d Gott. Glenn”

  Detta mottogs inte väl av IFK-spelaren Hosam Aiesh som är muslim med rötterna i Palestina. Han menar att det ”finns gränser” för vad man kan skämta om, även om Hysén är en uppskattad person i Göteborg. Enligt Aiesh bör man inte skämta om religion och hudfärg. Han trodde dock inte att Hysén hade menat något illa.

  Hysén spelade förutom i IFK Göteborg i PSV Eindhoven, Fiorentina, Liverpool och Gais. Med Liverpool vann han ligatiteln 1990 och med Göteborg Uefacupen två gånger. Han tilldelades Guldbollen två gånger.

  Hyséns farfar Erik, farfars bror Carl och sonen Tobias har också spelat för IFK Göteborg.

   

   

  Fler notiser