Ung kvinna i England dömd för mordförsök – skulle tortera och mörda sin pojkvän

  9 april 2022, kl 09.00

  Sophie George, 20, från Brighton i England dömdes i onsdags till 13 och ett halvt års fängelse av domstolen Hove Crown Court, för att ha försökt mörda sin pojkvän Adam Yiosese.

  Försöket skedde i oktober 2019, och hon hade noggrant planerat hur hon skulle gå till väga. Först skulle hon få pojkvännen att köra till naturreservatet Wild Park utanför staden. Hon skulle sedan få honom att gå till den plats där hon i förväg hade grävt hans grav. Innan hon dödade Yiosese skulle hon tortera honom och få honom att erkänna vilka kvinnor han varit otrogen med. Hon hade också planerat hur hon skulle radera alla fysiska och digitala spår efter sig, efter att hon grävt ned honom. Hon hade till och med planerat att byta namn och skaffa ett nytt pass.

  Dådet gick dock inte som planerat. Pojkvännen vägrade köra till Wild Park, varpå George drog kniv mot honom. Han lyckades fly ur bilen och ringa polisen, men när de kom satte de först handklovar på Yiosese, innan de fick klart för sig hur det låg till.

  Polisen fann hennes plan i form av en detaljerad handskriven lista.

   

   

  Fler notiser