New York-borna ska återigen få köpa sprit till sina hämtburgare

  8 april 2022, kl 19.15

  Under covidpandemin kunde New York-borna köpa med sig alkoholhaltiga drycker när de beställde hämtmat. Så som reglerna uttolkades var det möjligt för kunderna att endast beställa potatischips och salsasås för en dollar för att få köpa till en flaska vin.

  Den tillfälliga lagen som tillät det upphörde i juni 2021, men den nya guvernören Kathy Hochul har mer eller mindre utlovat att möjligheten att beställa hämtsprit ska komma tillbaka – och det utan att man köper mat till.

  Nu har hon presenterat sitt förslag som ett tillägg till torsdagens budgetförslag. Tyvärr för alla törstiga New York-bor kommer det krävas att man också beställer mat. Frågan är om det kommer att räcka med chips och salsa eller om politikerna kommer att kräva tyngre rätter.

  Enligt förslaget ska man bara kunna köpa till portionsförpackningar med alkohol. Inga vinflaskor, således. Lagen ska gälla till april 2025.

  Kathy Hochul har varit guvernör för delstaten New York sedan den 24 augusti. Hon tog över efter Andrew Cuomo som till blev tvungen att avgå efter ett flertal sextrakasserianklagelser. Dessförinnan var hon hans viceguvernör sedan 2015. Hon är favorit till att bli Demokraternas kandidat till nästa guvernörsval den 8 november.

   

   

  Fler notiser