Twitter kan införa möjlighet att redigera meddelanden, men det beror inte på att Elon Musk blivit storägare

  7 april 2022, kl 09.00

  Twitter har planer på att införa möjlighet att redigera meddelanden i efterhand, meddelade man på tisdagen. Arbetet med det ska ha pågått sedan förra året. Snart kommer användare som betalar för tjänsten Twitter Blue att bli testgrupp för redigeringsfunktionen.

  Företaget gick ut med samma budskap den 1 april, och därför var man tvungna att upprepa det för dem som tvivlade.

  Den nya storägaren i företaget Elon Musk vill ha en redigeringsknapp, men Twitter säger nu att det inte är därför man överväger att införa en sådan. Musk ha köpt 9,2 procent av företaget och i tisdags meddelades det att han tar plats i bolagets styrelse. Många har efterfrågat funktionen. Enligt tidningen Time är några av dem Kim Kardashian, Ice T, Katy Perry och McDonalds.

  Så sent som i januari 2020 sa den förre vd:n Jack Dorsey att möjligheten att redigera tweets förmodligen aldrig kommer att införas, också enligt Time.

  Om redigeringsknappen att tänkt att endast vara till för betalande användare är i dagsläget okänt.

   

   

  Fler notiser