Fejkagenter mutar sig in i Jill Bidens säkerhetsstab

  7 april 2022, kl 15.00

  En anställd inom Jill Bidens säkerhetsstab blev mutad av två personer som utgav sig för att vara agenter. Arian Taherzadeh och Haider Ali greps nyligen av FBI i en lyxig våning i sydöstra Washington DC. Båda är anklagade för att ha låtsats tillhöra Department of Homeland Security, USA:s inrikessäkerhetsdepartements specialutredare, som arbetat mot gängkriminalitet och stormningen av Kapitolium 6 januari 2020.

  Båda har använt en stadsjeep som varit påtagligt lik en som myndigheterna använder, utrustad med sirener. De har framgångsrikt bekantat sig med agenter från försvarsdepartementet och försett dem med hyresfria lyxvåningar, dyr teknisk utrustning och polisutrustning. Totalt har fyra agenter tagits ut tjänst, inkluderat en av första damen Jill Bidens livvakter.

  Männens nationella tillhörighet är inte bekräftad, ej heller deras motiv. FBI ville inte säga om någon av dem haft direkt kontakt med Jill Biden.

  Vid ett tillfälle ska Taherzadeh erbjudit ett vapen värt 20 000 kronor till en medlem i Jill Bidens säkerhetsstab. Ali ska ha försett en agent med en lyxvåning värd 400 000 kronor per år.

  Enligt FBI började männen sin påhittade agentkarriär i januari 2020. De har sedan dess lånat ut drönare, Iphones, övervakningssystem och en platt-tv. Det är oklar var de fick pengar ifrån för att kunna iscensätta sin aktivitet. De har också haft en hemsida där en person lurats att ansöka till en tjänst på inrikessäkerhetsdepartementet.

   

   

  Fler notiser