Robert och Ghislaine Maxwell pratade kattspråk med varandra i telefon, berättar tidigare sekreterare i BBC-dokumentär

  6 april 2022, kl 13.45

  Just nu sänder BBC en dokumentärserie om mediamogulen Robert Maxwell och hans familj. I den intervjuades Maxwells gamla sekreterare Carol Bragoli, och en sak hon sa har nu fått många britter att känna obehag.

  Bragoli berättade att Robert Maxwell och hans dotter Ghislaine brukade prata kattspråk med varandra i minuter åt gången. Dottern kunde ringa upp sin far, som svarade med ett “mjau”. Hon replikerade med ett “mjau”, och sedan höll de på så. “Mjau” eller “Mjau mjau” i olika tonfall.

  Serien om den charmige och känslokalle miljardären och hans familj fascinerar britterna, i synnerhet relationen mellan honom och dottern Ghislaine, som verkar ha stått varandra nära.

  Jeffrey Epsteins gamla medhjälpare Ghislaine Maxwell sitter häktad i New York sedan hon dömdes i december för bland annat sextrafficking. Hennes överklagan avvisades den 1 april och hennes straff ska meddelas i juni.

  Hon riskerar också att åtalas för mened, för att 2015 ha ljugit under en rättegång mot Epstein.

   

   

  Fler notiser