En brittisk familj på semester i Australien drogs med i jordskred, två dog och två är allvarligt skadade

  5 april 2022, kl 13.30

  En brittisk familj på fem personer turistade i Australien och var på vandring i bergskedjan Blue Mountains, när de överraskades av ett jordskred.

  Den 49-årige fadern och den nioårige sonen fördes med i raset, som skedde strax efter lunch på måndagen. På tisdagsmorgonen återfanns de döda, rapporterade en talesperson för polisen i New South Wales.

  Den 50-åriga modern och den 14-årige sonen vårdas just nu på Westmead-sjukhuset med allvarliga huvud- och bukskador. Familjens 15-åriga dotter klarade sig utan svårare skador men är svårt chockad av händelsen.

  De skadade vårdades först på platsen innan de sövdes ned och transporterades med helikopter till sjukhuset.

  Bergskedjan Blue Mountains ligger i New South Wales, en knapp timmes bilresa från Sydney. Området har många bergstoppar på omkring 1 000 meter över havet. Växtligheten består till stor del av eukalyptusskogar utmed bergssidorna och regnskog nere i dalarna.

  En känd bergsformation i området Katoomba kallas för De tre systrarna.

   

   

  Fler notiser