Djurgården åker ur SHL och AIK börjar genast sälja derbybiljetter till nästa säsong

  3 april 2022, kl 17.00

  Djurgården förlorade play out-serien mot Timrå med 4–0 i matcher och spelar i Allsvenskan nästa säsong.

  Den enes död är den andres bröd, och det tog bara fem minuter efter slutsignalen i gårdagens match, som Timrå vann med 3–1, innan AIK bjöd in till höstens hockeyderbyn med budskapet: “AIK Hockey kommer under säsongen 2022/2023 återigen spela herrderbyn mot Djurgårdens IF. Säkra din plats till ett rabatterat pris redan idag!” Budskapet gick ut via mejl och sociala medier.

  Till hösten spelas det första tvillingderbyt i ishockey sedan våren 2014, då Djurgården överlevde kvalserien och AIK åkte ur den. Nästa säsong drabbar rivalerna samman fyra gånger.

  Medlemmar i Djurgårdens IF som undrar hur detta kunde hända får snart en möjlighet att ställa klubbledningen till svars på ett medlemsmöte. Tid och plats för ett sådant ska meddelas inom kort.

  Stockholmshockeyn har många derbyn att se fram emot nästa år med Djurgården, AIK och Södertälje i samma serie. AIK slutade på nionde plats i den gångna säsongens hockeyallsvenska. Södertälje slutade på 14:e och fick kvala sig kvar mot finnvedingarna från Troja-Ljungby.

   

   

  Fler notiser