Uppror på Disney mot ny lag som reglerar homo- och transpropaganda riktad mot barn – vill ha majoritet minoriteter

  1 april 2022, kl 17.00

  Karey Burke är chef på Disney med ansvar för innehåll. På ett Zoommöte nyligen ville hon att företaget ska bli ännu mer inkluderande. Innan årets slut vill hon att minst hälften av alla karaktärer i Disneys produktioner är HBTQ eller tillhör en etnisk minoritet.

  Burke har själv personliga motiveringar, två av hennes barn är HBTQ. Den ena är trans och den andra pansexuell.

  Samtidigt kommer besökare på Disneys nöjesparker inte bli hälsade med ”damer och herrar, pojkar och flickor” utan ”drömmare” och ”vänner”. Disney har just nu en kampanj kallad ”Reimagine Tomorrow” (föreställ dig en ny morgondag) där man siktar på minst 50 procent från så kallade underrepresenterade grupper i sina produktioner.

  Många anställda på Disney har senaste tiden blivit mycket förargade. Företaget är lokaliserat i Florida och guvernören Ron DeSantis har nyligen drivit igenom en ny lag. Lagen förbjuder att lära ut saker om sexualitet, könsidentitet och sexuell läggning till barn, på ett sätt som inte är korrekt för deras ålder.

  Disneyanställda höll en protest mot lagen utanför sitt kontor förra veckan. Företagets vd Bob Chapek har lovat att försöka få lagen ogjord och har bett om ursäkt för att ha varit en dålig allierad i kampen för jämlikhet.

  Guvernör DeSantis menar att företaget inte har auktoritet att göra så.

   

   

  Fler notiser