Polen och Portugal går till VM i Qatar

  30 mars 2022, kl 13.00

  Två matcher spelades under tisdagskvällen i Europas kval till VM i Qatar. Polen tog emot Sverige och Portugal gästades av Nordmakedonien.

  Matchen mellan Polen och Sverige spelades på Schlesienstadion i Chorzów, 15 kilometer från Katowice. 55 000 åskådare, varar runt 250 svenskar, fick se Polen vinna med 2–0. Sverige började bra och gjorde en stark första halvlek. Men Polen fick en straff tidigt i andra och stjärnan Robert Lewandowski gjorde första målet.

  Polens andra mål gjordes av mittfältaren Piotr Zieliński. Zlatan Ibrahimović fick göra ett inhopp, men det är högst osäkert om han fortsätter i landslaget. Det är också i dagsläget oklart om han kommer fortsätta sin proffskarriär, hans kontrakt med AC Milan går ut efter säsongen.

  Portugal tog emot oväntade motståndaren Nordmakedonien, som slagit ut Italien på bortaplan i semifinalen. Matchen blev dock en säker seger för Cristiano Ronaldo och hans lagkamrater. Bruno Fernandes gjorde båda målen för Portugal på Estádio do Dragão.

  Den sista finalen i Europas kval kommer gå mellan Wales och vinnaren mellan Skottland och Ukraina. Matcherna har skjutits upp på grund av det pågående kriget och väntas spelas under juli. Wales slog i sin semifinal ut Österrike med 2–1, storstjärnan Christian Bale gjorde lagets båda mål.

   

   

  Fler notiser