Kriminella gäng från Södertälje och Märsta bråkar på Baltic Queen och på terminalen i Värtahamnen

  30 mars 2022, kl 16.30

  Kryssningsindustrin är ett vattenhål för törstiga och spelsugna svenskar som söker en paus från vardagstristessen. Aktörerna Silja Line, Viking Line och Tallink har utvecklat ett underhållningskoncept som blivit ett populärt inslag för weekendresor. Upplevelser djupt förankrade i samhällskroppen, och som kryddas av möjligheten att unna sig något gott från taxfree-butikerna ombord.

  Få fenomen är immuna mot samhällsförändringar. Detta blev tydligt i samband med att färjan Baltic Queen ankom till Värtahamnen från Tallinn när kriminella nätverk från Märsta och Södertälje drabbade samman.

  Glasflaskor ven i luften samtidigt som en av det 30-tal maskerade förortskombattanterna vevade med en machete – öppet slagsmål som påstås ha börjat redan ombord på båten.

  Polis kallades in för att lugna situationen och omhänderta våldsverkarna som snabbt skingrades. Polisen menar att vittnen ”inte varit så pratsamma”. Noll personer frihetsberövades.

  I Södertälje dominerar det ökända kriminella Södertäljenätverket, och Märsta kontrolleras av motsvarigheten Märstanätverket. Huruvida dessa varit inblandade i de tidigare uppmärksammade gruppvåldtäkter och mordförsök som skett på färjorna är oklart.

   

   

  Fler notiser