VIDEO: Pojke faller till sin död på nöjesfält i Florida

  27 mars 2022, kl 11.15

  På torsdagskvällen satte sig 14-årige Tyre Sampson från Saint Louis i en åkattraktion på nöjesfältet Icon Park i Orlando, Florida. Färden skulle ta honom högt upp i luften och sedan få honom att uppleva känslan av fritt fall på ett säkert sätt. Det blev inte så.

  När fallet skulle bromsas in gled han av ännu okänd anledning ur sin stol, och föll mot marken. Videon visar detta, och känsliga tittare varnas.

  Sheriffmyndigheten i Orange County utreder nu händelsen. Den säger att det man inledningsvis fått fram tyder på att det var en olycka – en fruktansvärd tragedi – men utredningen är inte avslutad.

  Attraktionen “Orlando Freefall” marknadsförs med beskrivningen: “it’ll tilt forward 30 degrees and face the ground before free falling nearly 400 feet at speeds reaching over 75 mph”. Ett fall på 120 meter, alltså, och en toppfart på över 120 km/h. Tornet togs i drift för tre månader sedan. Nu är det stängt tills vidare och nöjesparken har tagit bort informationen om det från sin hemsida.

  Tyre och hans fotbollslag var på besök i Florida över skollovet. Hans far kallar honom för en “snäll jätte”.

   

   

  Fler notiser