Foo Fighters trumslagare Taylor Hawkins avlider på hotellrum i Bogotá

  26 mars 2022, kl 16.30

  Foo Fighters trumslagare Taylor Hawkins har avlidit på ett hotell i Bogotá. Bandet är på turné och Hawkins hittades livlös på sitt hotellrum i Colombias huvudstad. Bandet hade en spelning inbokad på festivalen Estéreo Picnic i staden.

  Bandet meddelade den tragiska händelsen på sina sociala medier. Strax efter började fans och journalister samlas utanför hotellet. Många var chockade.

  Bandet hade några dagar innan spelat i Buenos Aires, Argentina, på sin turné i Sydamerika. Hawkins efterlämnar fru och två döttrar, han blev 50 år.

  Foo Fighters bildades av Dave Grohl, tidigare trumslagare i Nirvana, 1994. Det var strax efter att Nirvanas sångare Kurt Cobain tagit sitt liv. Grohl bytte instrument och blev gitarrist och sångare i Foo Fighters. Taylor Hawkins var tidigare trumslagare för Alanis Morissette och kom till bandet när deras andra album var inspelat.

  Bandet har släppt tio studioalbum totalt sedan debuten. Det senaste Medicine at Midnight kom 2021.

  2022 kom Studio 666, en skräck-komedi med bandmedlemmarna, i regi av B. J. McDonnell. Grohl skrev manuset till filmen som handlar om hur bandet flyttar in i en herrgård för att spela in sitt tionde album. Bandet trivs bra i herrgården till en början, men konstiga saker börjar sedan hända.

   

   

  Fler notiser