15-årig skotsk drag queen blir okritiskt framlyft av BBC

  26 mars 2022, kl 15.45

  Statsägda tevebolaget BBC låter en 15-årig drag queen medverka i program. Sam Carlin, med artistnamnet Cherry West, började med drag när han var 13 år.

  Han blev introducerad för detta när han var tio år gammal på en familjesemester på Lanzarote. Carlin och hans far gick in på en bar med ett drag queen-evenemang, fadern blev tagen upp på scenen och utklädd. Pinsamt tyckte han, men Carlin tyckte det var roligt.

  Båda hans föräldrar stödjer hans karriär som drag queen. Fadern kör honom till föreställningar och systern hjälper honom att sminka sig. Carlin var tidigare med i ett pojkband, från 10 till 13 års ålder.

  Även Carlins lärare i Edinburgh, där han bor, stödjer hans passion. Än så länge får han inte uppträda på nattklubbar på grund av sin ålder. I stället uppträder han på HBTQ-jippon, speciella event för tonåringar och även privata tillställningar.

  BBC utelämnar vilka som hyr in 15-åriga drag queens till sina evenemang. På hans sociala medier kan man se bilder med Carlin och andra drag queens i tonåren, ofta med kommentarer under från vuxna män.

  Kitty Demure är en rutinerad drag queen som starkt avråder föräldrar från att låta sina barn syssla med drag. Han menar att det strikt taget är en sysselsättning för vuxna, med många sexuella anspelningar. Han jämför vuxna drag queens med strippor och porrskådespelare.

   

   

  Fler notiser