Amerikanska rockbandet Skid Row tar tidigare idolvinnaren Erik Grönwall till ny sångare, han blev nyligen cancerfri

  24 mars 2022, kl 18.00

  Skid Row bildades i New Jersey 1986 och hade från början en sångare med det anmärkningsvärda namnet Sebastian Bach. Hans röst var mycket viktig när bandet slog igenom 1989 med skivan Skid Row.

  Bachs ungdomligt klingande stämma når särskilt folks hjärtan på låten 18 and Life som på Spotify har 175 miljoner spelningar. 2009 klämmer Erik Grönwall ur sig de mest imponerande delarna av låten framför Idol-juryn. Grönwalls pipa tar sig även an Iron Maidens Run to the Hills på vägen till vinst i tävlingen.

  Nu 13 år senare är Erik 34 år och ny sångare i Skid Row. Men så sent som i september friskförklarades han från akut lymfatisk leukemi efter att ha kämpat för sitt liv under sommaren.

  För några månader sedan fick Grönwall ett meddelande på Instagram från New Jersey-bandet. De bad honom att vara med på några spelningar. Grönwall tackade nästan omedelbart ja, han var bara tvungen att fråga om läkaren godkände det så snart efter en cancerdiagnos och benmärgstransplantation.

  Det var inga problem och efter att Grönwall också spelat in sång till nya Skid Row-låtar ringde bandet upp och frågade om han ville bli ny sångare. Han tackade ja direkt och ska nu turnera med bandet året ut.

   

   

  Fler notiser