Kennethdagen firas 23 mars med pompa och ståt av Svenska Kennethklubben

  23 mars 2022, kl 15.45

  Det är på modet att årets olika dagar tillägnas ett specifikt fenomen. Vi har Kanelbullens dag, internationella kvinnodagen och den lite mindre kända menlösa barns dag.

  Få känner dock till den svenska traditionen att den 22 mars varje år fira Kennethdagen. En dag som helt dedikerats till alla de tappra män och kvinnor som dag ut och dag in går runt och bär på namnet Kenneth. I samband med firandet är det klädsamt att stämma upp i sång – Kenneths Nationalsång låter som bäst när många tar ton.

  Svenska Kennethklubben har formulerat ett tydligt uppdrag: Att ta vara på Kenneths ”väl och ve”. Mot bakgrund av detta är det därför illavarslande att snittåldern bland svenska Kenneths krupit över 60-strecket, samtidigt som ytterst få nyfödda barn välsignas med Kenneth som förnamn.

  Kennethklubben har trots de demografiska utmaningarna inte givit upp. Som direktpåverkande åtgärd för att motarbeta namnets upphörande uppmanar man människor att agera:

  “Tänk er för, ge grabben namnet Kenneth”, säger Kenneth Alven, som är medlem i Kenneth-klubben.

  Årets Kenneth 2021 blev Kenneth M Persson. Motiveringen löd:

  ”För både sin missionära och praktiska förmåga att alltid ha rent vatten i tankarna!”

  I Sverige finns två kvinnor som har förnamnet Kenneth. En av dem är Kenneth Villalobos, som blev Årets Kenneth 2019: ”Efter 26 års väntan … ÄNTLIGEN!”

   

   

  Fler notiser