VIDEO: Eastern Airlines flight MU5735 kraschar i bergen i Guanxi

  22 mars 2022, kl 13.45

  Flygbolaget Eastern Airlines flight MU5735 kraschade i bergstrakterna i södra Guangxi. 132 personer fanns ombord och man letar ännu efter överlevande, även om hoppet börjar tyna bort. Delar av planet har hittats utbrunna på sluttningarna, liksom väskor och liknande personliga tillhörigheter.

  Olyckan är den första med en kommersiell aktör inblandad på elva år. Planet var på väg från staden Kunming som är huvudstad i Yunnanprovinsen, till Guangzhou i Guangdongprovinsen. Planet hamnade plötsligt ur kurs bara en stund innan man skulle påbörja landningen.

  Ett vittne sade till tidningen Beijing Youth Daily att planet störtade vertikalt nedåt från himlen. Det kom ingen rök från planet på väg ned, när det kraschade började det brinna. Ett annat vittne sade till Reuters att han hörde smällar, som åska, när planet kraschade.

  Kinesisk statsmedia menar att situationen är allvarlig och att man får räkna med att alla ombord kan ha omkommit. Ett problem för myndigheterna är att det bara finns en smal stig i bergen till platsen för olyckan. Journalister och andra nyfikna får inte närma sig platsen.

  Regeringen har haft ett extrainsatt sammanträde. Vice premiärminister Liu He är ansvarig för räddningsoperationen och den kommande utredningen av olyckan.

   

   

  Fler notiser