Boris Becker agerade oärligt när han inte lämnade in troféer till polisen, förklarades bankrutt 2017

  22 mars 2022, kl 14.30

  En domstol i London förklarar att Boris Becker agerade oärligt när han underlät att lämna in sina troféer när han förklarades bankrutt 2017. Förre tennisproffset Becker har vunnit Wimbledon tre gånger under sin karriär, och totalt sex Grand Slam. På äldre dagar är han dock mer känd för sin dåliga privatekonomi.

  Han är nu åtalad för nio fall av att inte lämna över troféer och sju fall av att undanhålla egendom som värderas till över 15 miljoner kronor. Totalt är det 24 åtalspunkter som berör perioden maj till oktober 2017. Det var i juni 2017 som han förklarades bankrutt, då han hade skulder till banken Arbuthnot Latham & Co.

  Beckers proffskarriär startade 1984. Totalt spelade han sju Grand Slam-finaler och är på delad andraplats bakom Roger Federers tolv. Hans första finalvinst i Wimbledon kom 1985 då han var 17 år gammal. Rekordet som yngsta vinnare av singelfinalen stod sig till 1989 då Michael Chang blev den yngste.

  1986 försvarade han titeln och slog Ivan Lendl i finalen. Han förlorade finalen 1988 mot Stefan Edberg. Han slog dock Edberg i finalen 1989 och vann även finalen i Amerikanska öppna, det enda år han vann två Grand Slam således. Den sista finalen spelade han 1995 då han förlorade mot Pete Sampras. Han vann Australiska öppna 1991 och 1996.

  Becker var känd för sina välplacerade servar och volleyträffar. Han kallades därför Boom Boom och Der Bomber. Ibland tappade han humöret, svor och slog sönder racketen.

   

   

  Fler notiser