Italiensk turist dödad av haj i Karibiska sjön

  21 mars 2022, kl 09.00

  Under fredagen blev 56-årige italienaren Antonio Roseto Degli Abruzzi attackerad av en haj under en simtur vid La Piscinitas klippor på ön San Andrés. Den två och en halv meter långa fisken bet loss en rejäl bit av hans högra lår. Abruzzi hade legat i vattnet en ganska bra stund och befann sig en bit ut när attacken skedde. En man vid namn Mauricio Valdonado ska ha simmat ut och hjälpt den skadade tillbaka till stranden, där han drabbades av cirkulationssvikt på grund av blodförlusten. Han togs sedan till sjukhus där han senare avled.

  Det uppges att hajen var en tigerhaj. Dykinstruktören Mirla Zambrano påstår att det är första gången en haj attackerar en människa i San Andrés vatten.

  San Andrés ligger i ögruppen San Andrés och Providencia som tillhör Colombia, trots att den ligger utanför Nicaraguas kust. La Piscinita är en populär plats bland snorklare för sitt fiskrika, lugna och klara vatten.

  Colombianska nyhetsbyrån RPTV har publicerat ett filmklipp som påstås visa hajen när den fortsätter simma omkring utanför stranden efter attacken.

   

   

  Fler notiser