Kändes rätt men hamnade fel – dricksglas avlägsnat från kvinnas urinblåsa efter fyra år på vift

  19 mars 2022, kl 08.00

  En kvinna i Tunisien gick omkring i fyra år med ett dricksglas i sin urinblåsa. För henne var glaset inte bara ett glas utan också en sexleksak som hon, kanske ex tempore, fört in i urinröret för att uppleva sexuell njutning. Efteråt hamnade det inte i diskmaskinen utan for rakt upp i blåsan.

  Under tiden glaset befann sig i henne trodde hon sig ha ständigt återkommande urinvägsinfektioner. Huruvida hon aldrig haft kunskap om att glaset hamnat där, om hon förträngt det, eller led av dåligt minne är inte känt.

  Till slut blev problemen för stora, och hon uppsökte läkarhjälp. På sjukhuset upptäckte de en åtta centimeter bred blåssten i hennes urinblåsa, och det beslutades att snitta upp magen på henne för att avlägsna denna plågoande. Efteråt bröt man upp stenen och fann dricksglaset intakt.

  Fallet publicerades i januarinumret av tidskriften Urology Case Reports.

  Kvinnan i Tunisien är inte ensam om att vilja stoppa upp föremål i urinröret. 2020 uppsökte en man i staden Guwahati i Indien sjukhuset. Han sökte bot för svåra magsmärtor och sa att han svalt en mobilladdarsladd. Läkaren Walliul Islam beslutade om operation men fann inget i mannens magsäck. När sanningen väl kröp fram tog sig doktor Islam i stället in i urinblåsan och kunde avlägsna sladden.

   

   

  Fler notiser