Bulletins ansvariga utgivare hoppar av, Per Gudmundson stolt över vad han producerat trots kaoset

  15 mars 2022, kl 12.30

  Bulletins ansvarige utgivare Per Gudmundson hoppar av. Nyhetssajtens konkursbo köptes i förra veckan av Tino Sanandaji, en av dess ursprungliga grundare, och drivs vidare i hans regi.

  Tidningen som lanserades i december 2020 har haft ekonomiska problem och hög omsättning av personal. Till en början anställde Bulletin flera kända namn som Ivar Arpi och Alice Teodorescu vilka gavs höga löner och drog in prenumeranter.

  Konflikter inom arbetsgruppen följde och flera centrala personer slutade, förutom Arpi och Teodorescu lämnade också medgrundaren Paulina Neuding.

  Ljudinspelningar från interna möten under Bulletins mest konfliktfyllda period spreds på internet. Där kan många upprörda stämmor höras inklusive Sanandajis. Han uppgav senare att hans personlighet varit en del i de problem arbetsgruppen hade.

  Gudmundson hängde dock kvar och framhåller att han trots kaoset producerat 295 artiklar. Han har tidigare varit ledarskribent på Svenska dagbladet, presschef hos Kristdemokraterna och arbetat för SVT och TV3.

  Vad det var som gick snett med Bulletin vill Gudmundson inte uttala sig om än och han säger inte vad han ska göra nu.

  En del av Bulletins medarbetare stannar hos tidningen.

   

   

  Fler notiser