Bedragerskan Anna Sorokin släpps från amerikanska gränspolisens arrest och deporteras till Tyskland

  15 mars 2022, kl 19.00

  Bedragerskan och societetslejonet Anna Sorokin släpps från arrest och deporteras till Tyskland. 31-åringen som föddes i Ryssland, och vid 16 års ålder flyttade med sin familj till Tyskland, har suttit inlåst nästan ett år i gränspolisens arrest i New York.

  New York Post uppger att Sorokin är rasande över deportationen eftersom hon ansökt om uppehållstillstånd och skulle få sitt fall prövat 19 april. Hon togs i förvar 25 mars förra året för att ha vistats i USA längre än hennes visum tillät.

  Bedragerskan kom till New York första gången 2013, då hon enligt sin tidigare försvarsadvokat Todd Spodek startade en konstklubb för rika människor som spårade ur.

  Sorokin sa sig vara en arvtagerska vid namn Anna Delvey. I själva verket är hon dotter till en lastbilschaufför och en kvartersbutiksägare.

  Efter en tio månader lång räd hade hon lurat nyvunna vänner och ett antal företag, inklusive några av New Yorks lyxhotell på nära tre miljoner kronor. Hon dömdes för bland annat grov stöld och satt nästan två år i fängelse fram till februari 2021.

  Endast ett par veckor efter att hon släppts greps hon av gränspolisen. Istället för att låta sig deporteras direkt bestred hon beslutet, vilket nu verkställs.

   

   

  Fler notiser