William Hurt avliden vid 71 års ålder

  14 mars 2022, kl 12.00

  Skådespelaren William Hurt har avlidit vid en ålder av 71 år. Det blev känt 2018 att Hurt led av elakartad cancer i prostatan, som spridit sig till skelettet. Han hade fyra barn med tre olika kvinnor.

  Hurts främsta meriter var en Oscar för bästa huvudroll i filmen Kiss of the Spider Woman 1985. Han vann även motsvarande priser i Bafta och Cannes filmfestival för samma film. 2005 erhöll han en Oscar för bästa manliga biroll för A History of Violence.

  Hurt arbetade också på scenen och nominerades för en Tony Award för Broadwayuppsättningen Hurlyburly 1985.

  Genom karriären arbetade han för en mängd kända regissörer som Woody Allen, David Cronenberg, Steven Spielberg, M. Night Shyamalan och Ridley Scott, för att nämna några.

  Han blev också känd för sin gestaltning av Marvels seriefigur Thaddeus Ross. Han medverkade i fem Marvelfilmer som The Incredible Hulk och Captain America: Civil War.

  2014 var han med i en av de mest uppmärksammade olyckorna på en filminspelning. När Midnight Rider spelades in körde ett tåg rakt in i på inspelningsplatsen, en person avled och flera skadades. Hurt hoppade sedan av produktionen av filmen, och sade att händelsen var hans största sorg. Tre personer i produktionsbolaget dömdes sedan för dråp och vårdslöst beteende i samband med olyckan.

   

   

  Fler notiser