Medicin ska sänka svenska pedofilers testosteron

  14 mars 2022, kl 16.20

  Ingen vet hur många pedofiler som bor innanför rikets gränser. Studier visar dock att uppskattningsvis tre procent av befolkningen har sexuella fantasier om barn, vilket motsvarar drygt 300 000 personer. Samtidigt kan man anta att mörkertalet är relativt omfattande, då gruppen får anses vara kraftigt stigmatiserad.

  Nu presenterar ST-läkaren och forskaren Valdemar Landgren vid Skaraborgs sjukhus en studie som säger att pedofila störningar och sexuella dragningar till barn kan minskas genom en medicin som trycker ned testosteronnivåerna. Detta medför minskad sexlust, varpå pedofilen i lägre utsträckning tros agera på sina begär, med färre offer som följd. Behandlingsmetoden påstås ha haft betydande effekt.

  I Sverige kan pedofiler frivilligt vända sig till Preventell som är en hjälplinje vid ”oönskad sexualitet”. Samtidigt finns det inom samhället mer traditionella metoder för att stävja pedofila övergrepp. En sådan metod drivs inom ramarna för före detta höjdhopparen Patrik Sjöbergs projekt Dumpen.se.

  Deras modell bygger på att systematisera uthängning av pedofiler som lockats till allmän plats genom så kallad catfishing, vilket vid minst ett tillfälle medfört att pedofilen tagit sitt liv.

   

   

  Fler notiser