85-årig Skyrim-farmor återhämtar sig från en stroke, hoppas kunna återuppta sitt datorspelande

  14 mars 2022, kl 13.00

  Shirley Curry är 85 år och kallas i spelvärlden för Farmor Skyrim. Efter sin stroke har hon nu tyvärr glömt bort väldigt mycket av spelet. Hon är känd från sin Youtubekanal.

  Skyrim är ett actionrollspel från spelutvecklaren Bethesda Game Studios och det finns fem spel i serien. The Elder Scrolls V: Skyrim är den senaste upplagan och Shirley spelar spelet dygnets alla vakna timmar.

  Efter hon fick en stroke blev många spelare oroliga, och Skyrimutvecklarna skickade en present till när hon frisknat till.

  Hon förväntar sig inte att alla minnen från sitt spelande ska komma tillbaka, även om lite grand börjat göra det. Hon är manad att börja om spelet på nytt och jobba med det lilla hon ännu minns.

  Hon har anteckningar från sin son att följa så hon är ivrig att komma i gång med spelandet igen. Hon menar att hon kanske kommer ta en helt ny karaktär, och starta från noll.

  Första spelet i The Elder Scrolls var Arena som släpptes för MS-Dos 1994. Det utspelar sig på kontinenten Tamriel, där spelaren kan gå in i fängelsehålor, vandra i vildmark och bekämpa motståndare med svärd och trolldom. Spelet kom 2004 i en gratisversion, lagom till tioårsjubileet.

   

   

  Fler notiser